Polityka prywatności

Data ostatniej aktualizacji: 2013-03-21

Definicje

O ile z treści niniejszego dokumentu nie wynika inaczej, wszystkie określenia pisane dużą literą użyte w niniejszym dokumencie mają następujące znaczenie:

Serwis
Serwis randkowy dostępny pod adresem http://amoredo.pl oraz innymi adresami internetowymi, w których będą prezentowane profile Użytkowników Serwisu.
Administrator
Właściciel Serwisu, którym jest WEBSIGN Marcin Nabiałek z siedzibą w Częstochowie, NIP 949-198-94-32 będący jednocześnie usługodawcą usług w Serwisie i administratorem serwisu. Adres korespondencyjny Administratora: ul. Idzikowskiego 4/28, 42-202 Częstochowa.
Konto
Przestrzeń serwerowa, na której Użytkownik może umieszczać swoje dane.
Użytkownik
Osoba fizyczna posiadająca Konto w Serwisie.

Postanowienia Polityki Prywatności

  1. Rejestracja Użytkownika w Serwisie oraz uzupełnienie Konta są równoznaczne z podaniem tych danych do publicznej wiadomości z wyjątkiem hasła, adresu e-mail i numeru telefonu komórkowego.
  2. Oprócz danych osobowych podanych jednoznacznie przez Użytkownika, przetwarzany jest jego adres IP oraz nazwa hosta uzyskana na podstawie adresu IP podczas rejestracji w Serwisie oraz podczas każdej próby logowania. Dodatkowo, podczas rejestracji w Serwisie zapamiętywane jest źródło odwiedzin stron Serwisu.
  3. Wszystkie dane osobowe podane przez Użytkownika przetwarzane są tylko i wyłącznie w celu funkcjonowania Serwisu oraz działalnością marketingową Administratora Serwisu.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do rozsyłania wiadomości o charakterze reklamowym, promocyjnym, komercyjnym i informacyjnym do Użytkowników Serwisu.
  5. Dane osobowe Użytkowników Serwisu nie są sprzedawane ani udostępniane innym podmiotom z wyjątkiem uregulowań w niniejszym dokumencie.
  6. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych, Użytkownik ma prawo uzupełniania, uaktualnienia oraz usunięcia swoich danych osobowych w dowolnym momencie.
  7. Serwis stosuje pliki cookie w celu podtrzymywania sesji użytkownika oraz w celu badania źródeł odwiedzin Serwisu. Pliki cookie są domyślnie akceptowane przez większość przeglądarek internetowych. Każda osoba korzystająca z Serwisu może w każdej chwili zmienić ustawienia w swojej przeglądarce internetowej dotyczące plików cookie, jednak w przypadku ich blokady korzystanie z niektórych funkcji Serwisu może nie być możliwe.
  8. Zbiór danych osobowych Użytkowników Serwisu został zarejestrowany przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  9. W związku z emitowaniem reklam w Serwisie informujemy, że zewnętrzni dostawcy, w tym Google, wykorzystują pliki cookie do wyświetlania reklam na podstawie wcześniejszych odwiedzin użytkowników w Serwisie. Pliki cookie DART umożliwiają firmie Google i jej partnerom wyświetlanie użytkownikom konkretnych reklam na podstawie ich odwiedzin w Serwisie i/lub w innych witrynach internetowych. Użytkownicy mogą zrezygnować z używania pliku cookie DART. W tym celu muszą odwiedzić stronę rezygnacji z reklam.
  10. Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. ("Google"). Google Analytics używa "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.